Matematik

Hjælp :/

24. januar 2017 af MariaJK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

En som kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2017 af StoreNord

Hvor langt er du nået?


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. januar 2017 af qwerty200 (Slettet)

a) x=2, y=1

b) c=-1/3

c) g


Svar #3
24. januar 2017 af MariaJK (Slettet)

#1 Jeg har kun lavet c)


Svar #4
24. januar 2017 af MariaJK (Slettet)

#2 Hvordan har du lavet a) og b) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. januar 2017 af qwerty200 (Slettet)

#4
For spørgsmål a, se følgende http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/ligninger/to-ligninger-med-to-ubekendte

Ved spørgsmål b gælder det at en andengradsligning har netop én løsning, når diskriminanten er lig 0. Du beregner diskriminanten ved formlen d=b^2-4ac. I dit tilfælde er b=-2 og a= 3. Du har således en ligning med én ubekendt, der altså lyder 0=(-2))^2-4*3*c, hvorefter du isolrere c


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. januar 2017 af StoreNord

a)    Du kan gange m med 2 og trække den fra l. Eller du kan tegne de to linjer.

b)   Du skal finde ud af hvad c er, når diskriminanten sættes lig 0.


Svar #7
24. januar 2017 af MariaJK (Slettet)

#5

Hvordan isoleres c?
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. januar 2017 af StoreNord

4-12c=0   <=<   4 = 12c     <=>    4/12 = c


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. januar 2017 af qwerty200 (Slettet)

#7 

Udregn parenteserne. 0=4-4*3*c. 

Træk 4 fra på begge sider. -4=4*3*c

Gang højre side sammen. -4=12*c

Divider med 12 på begge sider -1/3=c


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. januar 2017 af StoreNord

Du er fyret som lektiehjælper.                :)

1/3 = c


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. januar 2017 af qwerty200 (Slettet)

Hovsa, der røg vist et fortegn i farten ^^


Svar #12
24. januar 2017 af MariaJK (Slettet)

Haha, super. Er med nu.

Men forstår ikke helt a) 


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. januar 2017 af StoreNord

l:       2x - 3y=1

2*m: 2x+6y=16               som trækkes fra.

           0 - 9y = -15                       <=>        y = 15/9

Så indsætter du y's værdi i l, og finder x.


Svar #14
24. januar 2017 af MariaJK (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt :/ og jeg må ikke bruge hjælpemidler i denne opgave


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. januar 2017 af StoreNord

Jeg har ikke brugt hjælpemidler.

Jeg har brugt "lige store koefficienters metode" ved at trække to ligninger fra hinanden; efter at have ganget den ene ligning med 2.


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. januar 2017 af StoreNord

Se vedhæftede

https://media.studieportalen.dk/forums/files/1735048.jpg

Vedhæftet fil:20170124_224934.jpg

Svar #17
24. januar 2017 af MariaJK (Slettet)

Men hvad med x? 


Brugbart svar (0)

Svar #18
24. januar 2017 af StoreNord

l:        2x-3y = 1          <=>      2x-3*15/9 =1    <=>      2x = 1+ 45/9


Skriv et svar til: Hjælp :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.