Matematik

Cirklens koordinater og ligning

28. januar 2017 af KCH1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen
Jeg sidder med en aflevering og kunne godt bruge lidt hjælp til opgave B og C, da jeg ikke helt kan gennemskue dem. Jeg har vedhæftet opgaven :) 

Vedhæftet fil: Opgave 1 (3).pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2017 af mathon

b)
          Skæring kræver:
                                              \left (x-27 \right )^2+\left (y-27 \right )^2=\left (x-61{,} 5 \right )^2+\left (y-54 \right )^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2017 af peter lind

B) Du skal finde skæringspunkterne for de to cirkler med centrum i A og B. Træk de to ligninger fra hinanden og foretag kvadreringen. Det giver en lineær sammenhæng mellem x og y koordinaterne i D og E. Indsæt resultatet i en af cirklernes ligning og du har en ligning til at bestemme x henholdsvis y

C) Af symmetri grund må C have samme y koordinat som A. Desuden må x koordinaten for B ligge midt mellem x koordiaterne for A og C. Radius må være ens for alle cirkler


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2017 af mathon

                                              x^2-54x+729+y^2-54y+729=x^2-123x+3782{,}25+y^2-108y+2916

                          54y=-69x+\frac{23793}{4}

                          y=-\frac{69}{54}x+\frac{23793}{216}

som indsat i A's ligning
giver:
                         \left (x-27 \right )^2+\left (-\frac{69}{54}x+\frac{23793}{216}-27 \right )^2=27^2


Svar #4
28. januar 2017 af KCH1 (Slettet)

Er ikke helt med på, hvor nogle af de store tal kommer fra? udregner du parenteserne?


Skriv et svar til: Cirklens koordinater og ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.