Matematik

Vector

05. februar 2017 af Jegvedingenting - Niveau: C-niveau

Hej

Hvad betyder opgave 3? Og hvordan gør man?

https://billedeupload.dk/images/WG7V.png


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2017 af Lubas (Slettet)

Multiplicer vektorene med hhv. 3 og 2. Derefter adderes disse.


Svar #2
05. februar 2017 af Jegvedingenting

Er det de fundne længdeværdier jeg skal gange med henholdsvis 3 og 2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2017 af Lubas (Slettet)

Nej, bare vektorene v1 og v2 - som der står.


Svar #4
05. februar 2017 af Jegvedingenting

Jeg har sendt mit  bud. Da jeg pt. ikke har word installeret kunne jeg ikke vise det elektronisk her.


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. februar 2017 af Stats

a. Hvis en vektor har koordinaterne v = (v1  v2  v3)

b. Længden |v| = √(v12 + v22 + v32)

c. Enhedsvektoren ev = (v1/|v|  v2/|v|  v3/|v|)

d. Linearkombination; 3v + 2u = 3(v1  v2  v3) + 2(u1  u2  u3) = (3v1+2u1  3v2+2u2  3v3+2u3)

e. Skalarprodukt: v·u = (v1  v2  v3)•(u1  u2  u3) = v1·u1 + v2·u2 + v3·u3

f. Krydsprodukt:  v×u = (v1  v2  v3)×(u1  u2  u3) = (v2u3-v3u2  v3u1-v1u3  v1u2-v2u1)

g. Hvis v·u = 0, da er vektorerne ortogonale

h. Vinkel mellem vektorer: v·u = |v|·|u|·cos( - )

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. februar 2017 af mathon

h.
           v=\cos^{-1}\left ( \frac{\overrightarrow{v}\cdot \overrightarrow{u}}{\left | \overrightarrow{v} \right |\cdot \left | \overrightarrow{u} \right |} \right )


Skriv et svar til: Vector

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.