Matematik

Andengradsolynomium - hjælp

07. februar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg har brug for jeres hjælp til denne opgave. Jeg kan ike lige forstå den selvom at jeg har prøvet i nogle timer nu.

I må meget gerne løse den hvis det er nemmere for jer, så kigger jeg den bare selv igennem ;)

Opgaven er vedhæftet


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2017 af mathon

Opgave 3
          1.
                
To rødder kræver:
                                                   4^2-4\cdot 1\cdot c>0  

Opgave 3
          2.
                
Èn rod kræver:
                                                   b^2-4\cdot 2\cdot 2=0 


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. februar 2017 af PeterValberg

Andengradspolynomiet f(x) = ax2 + bx + c,
hvor diskriminanten d = b2 - 4ac
har to rødder, hvis d > 0 og netop én rod, hvis d = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2017 af pure07

Hint til den første del af spm1:

Når en andengradspolynomium kun har et enkelt rod så gælder det at: 4ac=b^2 . Den bør du kunne løse, du kender jo a og b.

Argumentationen finder du ved at se på løsningsformlen for x i ligningen ax^{2}+bx+c=0. Er du med? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2017 af SuneChr

Opgave 3   2)
"For hvilke værdier af b har polynomiet en rod?"
Som det står her, vil man kunne forstå spørgsmålet på to måder:
-   For hvilke værdier af b har polynomiet netop en rod?
-   For hvilke værdier af b har polynomiet mindst en rod?"
I opgavens del 1) skulle der ikke være tvivl.
Matematik og jura har det tilfælles at være meget præcis i sin formulering.
Dog kan der i begge discipliner opstå tvivl om indholdet. 


Svar #6
07. februar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

er der nogle der muligvis kan løse den for mig, da jeg har prøvet med det i siger, men jeg ikke lige få det til at passe.

der står jo hvilke værdier for b - så jeg går ud fra at der er flere tal værdier b kan erstattes med, hvis polynomiet  kun skal have en rod


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2017 af mathon

Opgave 3
          2.
                 
Èn rod kræver:
                                                   b^2-4\cdot 2\cdot 2=0 

                                                   b^2-4^2=0

                                                   \left (b+4 \right )\left (b-4 \right )=0


Svar #8
07. februar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

mathon, så hvilke værdier har b-værdien. jeg kan ikke læse det ud fra din beregning. 

jeg har beregnet b^2-4*2*2=-16

er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. februar 2017 af mathon

#8

                                                 \left (b+4 \right )\left (b-4 \right )=0         hvor nul-reglen 
giver:
                                                  b=\left\{\begin{matrix} -4\\4 \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Andengradsolynomium - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.