Matematik

Statistik-opgave om z-scores

10. februar 2017 af skaarup1991 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har fået følgende oplysninger i en statistik-opgave: I en IQ-distribuering, er gennemsnittet 100 og standard deviation er 15. 

Opgaven lyder: "Hvilken IQ-score er 95% af menneskerne over?"

Jeg ved at resultatet er 75,31, men jeg kan ikke få mellemregningerne til at passe med resultatet. Jeg har min tabel med z-scores og har prøvet med formlen for udregning af z-score (z-score = x-værdi - gennemsnit / standard deviation). Dvs jeg har prøvet at regne det ud som en ligning.

Kan nogen hjælpe med denne udregning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2017 af Lubas (Slettet)

fejl


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2017 af peter lind

Det du kalder z-score er en transformation af den givne normalfordeling til en normalværdi med middelværdi 0 og spredning 1(NB der mangler parenteser. Det er kun fordi jeg kender det godt, at det bliver læselig)

Det der spørges om er. Du skal finde x så P(X>x) = 0,95 = 1-P(X<x)  <=> P(X<x) = 0,05. Det kan slås op i et statistikprogram, CASværktøj, regneark eller lignende


Skriv et svar til: Statistik-opgave om z-scores

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.