Matematik

andengradspolynomier - hjælp

14. februar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Opgaven er vedhæftet:

Jeg håber virkelig at I vil hjælpe. 

Jeg skal ha hjælp helt generelt til at finde konstanterne a og b og bestemme den nye forskrift (som er på formen: y=ax^2+bx)

Helt præcis skal jeg have hjælp til følgende:

jeg skal have hjælp til at tegne en skitse af parablen i det nye koordinatsystem (I må gerne svare på denne i Geogebra, det kunne være passende). Forskriften for parablen har jeg beregnet til f(x)=-1/5x^2+35

opgave 2) og 3) forstår jeg heller ikke rigtigt. jeg kender godt toppunktformlen, men skal have hjælp til at indsætte x,y og c i de to udtryk.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2017 af mathon


Svar #2
14. februar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

mathon, kan du prøve at tegne den skitse, som jeg skal tegne i 1)

jeg kan ikke lige se, hvordan jeg skal tegne parablen, når koordinatsystemet er forskudt


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2017 af mathon

I det oprindelige koordinatsystem Ker parablens
ligning:
                    y=ax^2+bx+c

Når K's begyndelsespunkt forskydes efter parallelforskydningsvektor \overrightarrow{p}=\begin{pmatrix} 0,c\\ \end{pmatrix}
over i koordinatsytemet K', hvis akser er parallelle med K's akser
bliver parablens ligning
K':
           y'=a{x'}^{\, 2}+bx'  
 hvor 
           y'=y-c   og   x'=x
               


Svar #4
14. februar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

mathon, jeg har fundet ud af hvordan man laver denne opagve. Nu kan jeg bare ikke finde ud af 2)

Hvordan indsætter jeg x,y og c i de to udtryk.

jeg skal bruge toppunktformlens to dele


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. februar 2017 af mathon

a og b forandres ikke.


Svar #6
14. februar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

hvis a og b ikke forandres, hvorfor står der så i 3) at jeg skal finde dem


Svar #7
14. februar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

hvordan indsætter jeg x,y og c i de to udtryk


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. februar 2017 af mathon

Beregn først de to toppunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. februar 2017 af mathon

 f(x) = -1/5x+ 35  stemmer ikke overens med formen   f(x) = ax2 + bx.


Svar #10
15. februar 2017 af NiklasLarsenMolbjerg

Hej mathon. Jeg er i total krise med denne opgave. jeg har VIRKELIG BRUG FOR DIN HJÆLP ASAP ;)

Vil du være sød, at give dit svar på opgaven (med nogle små kommentarer, som fortæller hvad du gør), således at jeg også lære noget af det, men du bliver nødt til at LAVE OPGAVEN, dog ved jeg forhåbenttligt hvad der sker.

p.s jeg ved godt at det går mod sidens principper, MEN jeg er en elev der er helt på spanden. du bliver nødt til at hjælpe med 2 og 3 i anden del

Mvh. En meget travlt elev


Skriv et svar til: andengradspolynomier - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.