Matematik

Bestem en forskrift for f

21. februar 2017 af anonymosi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey

Jeg har lidt problemer med den her opgave som lyder på:

Grafen for en lineær funktion går i gennem punkterne p(2, 3) og Q(5, 12) bestem en forskrift for f

Kan simpelthen ikke finde ud af, så vil nogle hjælpe mig? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2017 af PeterValberg

Se video nr. 4 og 6 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2017 af mathon

Alment:
                 For tre punkter på en ret linje, hvoraf det ene punkt (x,y) er variabelt
gælder:
                         a=\frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\; \; \; \; \; \; \; \; x_2\neq x_1
hvoraf
                         \frac{y-3}{x-2}=\frac{12-3}{5-2}

                         \frac{y-3}{x-2}=\frac{9}{3}=3

                         y-3=3\cdot \left ( x-2 \right )=3x-6

                         y=3x-3


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.