Matematik

omvendt proportionalitet

21. februar 2017 af lailakk - Niveau: A-niveau

Hej alle

Jeg har svært ved følgende opgave, som jeg håber i vil hjælpe med:

Det oplyses, at y er omvendt proportional med x. Til x-værdien 7,5 svarer y-værdien 2.

a. bestem ligningen for sammenhængen mellem x og y

b. udregn y, når x=0,5

c. udregn x, når y=1,5

Hvordan gør jeg?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2017 af janhaa

a)

y = k/x

2 = k/7,5

k = 15

y =  15/x

b)

y = 30

c)

x = 15/y = 10


Svar #2
21. februar 2017 af lailakk

#1

a)

y = k/x

2 = k/7,5

k = 15

y =  15/x

b)

y = 30

c)

x = 15/y = 10

Hvordan fik du det til 10 i c? Hvad er y der?:)


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. februar 2017 af janhaa

c)

x = 15/1,5 = 10

(y=1,5).


Skriv et svar til: omvendt proportionalitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.