Matematik

forskrifter

02. marts 2017 af natalie1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Bestem i hvert af følgende eksempler, om det vil være rimeligt at bruge en lineær model (y = ax + b) eller en eksponentiel model (y = b * a^x).

Eksempel 1: Hos et bestemt telefonselskab koster et fastnetabbonement 370 kr. pr. kvartal. Derudover er der en samtaleafgift pa 0,25 kr. pr. min.

(Her er x tiden man taler i telefon (i min.) og y prisen pr. kvartal (i kr.).)

Eksempel 2: Et bestemt tungmetal udskilles fra menneskets krop på en sådan måde, at hver gang der er gået 8 år, er mængden af tungmetal halveret.

(Her er x tiden (i år) og y mængden af tungmetal (f.eks. i mg).)

Opskriv forskrifter for de to modeller, når det til eksempel 2 yderligere oplyses, at ''startindholdet" af tungmetallet i kroppen er 11 mg.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2017 af janhaa

eks 1:

y = a + b

eks.1

y = b*a^x


Skriv et svar til: forskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.