Matematik

Scoringsprocenter

06. marts 2017 af Am1a2n3 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

I mange sportsgrene udregner man scoringsprocenter, dvs. hvilken procentdel af de affryrede skud, der er blevet scoret på. 

MiA har normalt en scoringsprocent på 75. Efter pausen har hun kun scoret 2 ud af 5 forsøg. 

Spørgsmål: Hvor mange gange i anden halvleg skal Mia score uden at brænde for at nå op på sit sædvanlige scoringsprocent?

Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2017 af mathon

Efter pausen har hun kun scoret 2 ud af 5 forsøg og skal score x ekstra:

              \frac{2+x}{5+x}=\frac{75}{100}=\frac{3}{4}

              \frac{(2+x)}{(5+x)}=\frac{3}{4}

              4\cdot(2+x)=3\cdot (5+x)

              8+4x=15+3x

              4x-3x=15-8

              x=7

                           


Skriv et svar til: Scoringsprocenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.