Matematik

Integralregning

12. marts 2017 af amaliepet2Gefion (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, håber i kan hjælpe mig med denne opgave. 
Jeg har prøvet at løse den, men jeg er i tvivl om den er korrekt. 

En funktion f er bestemt ved: f(x) = -12x2 + 8x

Bestem en forskrift for den stamfunktion til f, hvis graf går gennem punktet P(2,6)

 F(x)=\int -12x^2+8xdx =-12*\frac{1}{3}x^3 +8*\frac{1}{2}x^2+k =-\frac{12}{3}x^3+\frac{8}{2}x^2+k=-4x^3+4x^2+k

F(2)=6-4*2^3+4*2^2+k=6

-16k=6

k=\frac{-3}{8}
F(x)=-4x^3+4x^2+\frac{-3}{8}


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2017 af StoreNord

Nej, Du mangler et   +

                   -16k=6            skal være         -16+k=6      så  k  skal blive     22

Derudover mangler du en parentes om integranden.                     :)


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.