Bioteknologi

Bjurrum diagram

20. marts 2017 af densødepigee (Slettet) - Niveau: A-niveau
Nogen der kan hjælpe med nogle af de sidste opgaver?
Vedhæftet fil: IMG_2180.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2017 af Skaljeglavedinelektier

Ja hvad skal du bruge hjælp til? 


Svar #2
20. marts 2017 af densødepigee (Slettet)

b og d er jeg lidt usikker på..

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2017 af Skaljeglavedinelektier

Skriv dine svar så kigger jeg på det.

Vedhæft gerne dit bjerrumdiagram. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. marts 2017 af mathon

a)
                             OH
                              |
                 HOOC-C-C-COOH
                                  |
                                 OH    

                                 


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. marts 2017 af mathon

b)
             H_2Tar\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; HTar^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+ \, _{\textit{(aq)}}

             HTar^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; Tar^{2-}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+ \, _{\textit{(aq)}}?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2017 af mathon

c)
         pH_1(x)=pK_{s1}+\log\left ( \frac{1-x}{x} \right )\; \; \; \; \; \; \; \; 0<x<1

         pH_2(x)=pK_{s2}+\log\left ( \frac{1-x}{x} \right )\; \; \; \; \; \; \; \; 0<x<1


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. marts 2017 af mathon

c) fortsat:
                                                            \begin{array} {c|c|c} x&pH_1&pH_2\\ \hline 0{,}1&3{,}99&5{,}32\\ \hline 0{,}2&3{,}64&4{,}97\\ \hline 0{,}3&3{,}41&4{,}74\\ \hline 0{,}4&3{,}22&4{,}55\\ \hline 0{,}45&3{,}13&4{,}56\\ \hline 0{,}5&3{,}04&4{,}37\\ \hline 0{,}55&2{,}95&4{,}28\\ \hline 0{,}6&2{,}86&4{,}19\\ \hline 0{,}7&2{,}67&4{,}00\\ \hline 0{,}8&2{,}44&3{,}77\\ \hline 0{,}9&2{,}09&3{,}42 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. marts 2017 af mathon

d)
             x_1=\frac{1}{1+10^{\, pH-pK_{s1}}}=\frac{1}{1+10^{\, 4{,}00-3{,}04}}

             x_2=\frac{1}{1+10^{\, pH-pK_{s2}}}=\frac{1}{1+10^{\, 4{,}00-4{,}37}}


Skriv et svar til: Bjurrum diagram

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.