Matematik

Potensfunktion

21. marts 2017 af sunrisepulp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa, håber i kan hjælpe.

Skal bruge Fy = (Fx)^a, hvor Fy er fremskrivningsfaktoren for y og Fx for x, til at foklare nedenståene.

y = 100*x^2.1 

x er diameter på den her kugle hvor y er vægten.

Hvor meget øges vægten i %, vis diamteren blvier øget med 35%?

Og så også, hvor meget øges diamteren i procent med, vis vægten øges med 20%?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2017 af OliverHviid

Hvor er det dét "går galt"? Hvor langt er du selv kommet, og hvad forstår du ikke?


Svar #2
21. marts 2017 af sunrisepulp (Slettet)

Ved slet ikke helt hvordan jeg skal begynde på den her, har svært ved at regne regression, vis du bare kan give mig et hint til hvordan jeg skal begynde at regne det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2017 af mathon

                 1+r_y=(1+r_x)^{a}
aktuelt
                 1+r_y=(1+0{,}35)^{2{,}1}=1{,}87802

                 \frac{p_y}{100}=0{,}87802

                  p_y=0{,}87802\cdot 100=87{,}802


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. marts 2017 af mathon

                 1+r_x=(1+r_y)^{\frac{1}{a}}

                 1+r_x=(1+0{,}20)^{\frac{1}{2{,}1}}=1{,}0907

                 \frac{p_x}{100}=0{,}0907

                 p_x=0{,}0907\cdot 100=9{,}07


Svar #5
21. marts 2017 af sunrisepulp (Slettet)

Ah forstår det meget meget bedre nu.


Skriv et svar til: Potensfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.