Matematik

Nulpunkter

25. marts 2017 af Simonsen403 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan bestemmer jeg nulfunkterne for funktionen f(x)=x^{3}+6x^{2}


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2017 af mathon

                          x^2\left ( x+6 \right )=0  


Svar #2
25. marts 2017 af Simonsen403 (Slettet)

Hvordan finder du frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2017 af StoreNord

Vi sætter x² idenfor en parentes

                            f(x)=x^{3}+6x^{2}=x^2\left ( x+6 \right )=(x-0)(x-0)(x+6)

så kan du se alle rødderne.


Svar #4
25. marts 2017 af Simonsen403 (Slettet)

Det forstår jeg slet ikke... :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2017 af StoreNord

I omskrivningen af f(x) kan man tydeligt se, hvad nulpunkterne (eller rødderne) er.

En rod er simpelthen det tal, der trækkes fra x i hver parentes; altså      0 og 0 og -6


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. marts 2017 af mathon

Vi sætter x² udenfor en parentes :-)
                                                                x^2(x-6)=0
identisk med
                                                                (x-0)^2\cdot (x-6)=0
                                                               


Skriv et svar til: Nulpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.