Matematik

Monotoniforhold

25. marts 2017 af Simonsen403 (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=2x^{3}+3x^{2}-36x

Jeg skal undersøge funktionens monotoniforhold. Jeg ved at man skal starte med at finde f mærke

f'(x)=6x^{2}+6x-36x

Men jeg er i tvivl om at det er rigtig differentieret og hvordan jeg kommer videre herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2017 af peter lind

 Det sidste led er 36 ikke 36x

Du løser ligningen f'(x) = 0. Den er postiv uden for rødderne og negativ mellem rødderne


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. marts 2017 af mathon

            f{\, }'(x)=6(x+3)(x-2)

            f{\, }'(x_o)=6(x_o+3)(x_o-2)=0


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.