Matematik

Bestem x, når f(x)=

26. marts 2017 af Hejmeddig2132 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan løses dette? 

f(x)=6x^2-2x

Bestem x, når f(x)=50 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2017 af mathon

                         50=6x^2-2x

                         25=3x^2-x

                         3x^2-x-25=0 …


Svar #2
26. marts 2017 af Hejmeddig2132 (Slettet)

så x = 0 ? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. marts 2017 af fosfor (Slettet)

f(x)=50\\\text{ }\ \quad 6x^2-2x=50\\\text{ }\ \quad 6x^2-2x-50=0\\ \text{ }\ \quad a=6\quad,\quad b=-2\quad,\quad c=-50\\ \text{ }\ \quad d=b^2-4ac=(-2)^2-4\cdot 6\cdot(-50) = 1204\\ \text{ }\ \quad x=\frac{\pm \sqrt{d}-b}{2a}\\ \text{ }\ \quad x=\frac{\sqrt{d}-b}{2a}=3.058\lor x=\frac{-\sqrt{d}+b}{2a}=-2.725


Skriv et svar til: Bestem x, når f(x)=

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.