Matematik

Integralregning

02. april 2017 af amaliepet2Gefion (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, håber i kan hjælpe mig lidt med denne opgave om integralregning. 

Graferne for f(x)=5-x^2 og g(x)=\frac{4}{x}  afgrænser en punktmængde. 
Beregn denne punktmængdes areal.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2017 af fosfor (Slettet)

Find skæringspunkterne først:

5-x^2=4/x \\ \text{ }\quad 5x-x^3-4=0

Det højst potente led har coefficient -1, hvis divisorer er {1}, og konstantledet er -4, hvis divisorer er {1,2,4}

Dvs. mulige rationelle rødder er:

\pm\frac{1,2,4}{1} =\{1,2,4,-1,-2,-4\}

Vi indsætter og ser at 1 er rod. Divider derfor med (x-1) og opnå

(4-x^2-x) (x-1)

Find rødderne af den første faktor, og vælg den som passer med figuren. Integrer derefter mellem 1 og den valgte rod.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. april 2017 af mathon

                                    


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2017 af mathon

                   A_M=\int _{1}^{\tfrac{\sqrt{17}-1}{2}}\left ( 5-x^2-\tfrac{4}{x} \right )\mathrm{d}x         

                       


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.