Matematik

Optimering

05. april 2017 af quan123 (Slettet) - Niveau: A-niveau


Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave?
https://gyazo.com/62799579d521e7a8b9b258d0eef933dd
Tak på forhånd! :D
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2017 af mathon

Tegn det og sæt betegnelser på de tre sider         x, x og L.
Opstil ligninger for areal og hegnlængde.
Isoler L og indsæt i arealformlen,
som derefter er på formen:
                                                  A(x) = x · ( …   )


Svar #3
19. april 2017 af quan123 (Slettet)

Arealet er l*x

Hegnlængden er x+x+l

Hvordan skal jeg så sætte dem = med hinanden?


Svar #4
19. april 2017 af quan123 (Slettet)

Tak for svar forresten tidligere 


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2017 af mathon

For hegnlængden
gælder:
                                       2x+L=200

                                       L=200-2x

For det indhegnede
areal gælder:
                                        A=x\cdot L=x\cdot \left ( 200-2x \right )=-2x^2+200x

                                       A(x)=-2x^2+200x


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2017 af mathon

maksimalt areal
kræver bl.a.

                               A{\, }'(x)=-4x+200=0


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.