Matematik

Areal af en ligesidet trekant

18. april 2017 af matematikspasseren (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvor stort er arealet af en ligesidet trekant med sidelængden 6?

Og hvordan ser udregningerne ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2017 af StoreNord

Del trekanten i to retvinklede trekanter, og brug Pythagoras til at bestemme højden.

Så er arealet ½*h*g.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. april 2017 af mathon

            A_{ligesidet}=\frac{1}{2}\cdot \left (\frac{\sqrt{3}}{2}\cdot s \right )\cdot s=\frac{\sqrt{3}}{4}\cdot s^2


Svar #3
18. april 2017 af matematikspasseren (Slettet)

Tusind tak :)


Skriv et svar til: Areal af en ligesidet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.