Matematik

halvcirkel og cirkelbuer

21. april 2017 af 321bj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan skal jeg løse opg. b og opg. c? Hvilke sammenhænge er det jeg skal tage fat i?

Opgaven er vedhæftet

Vedhæftet fil: side 1.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2017 af StoreNord

b)    Nedfæld den vinkelrette fra C på AB. Så har du 2 ensvinklede trekanter.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2017 af peter lind

b) r = CA - AF = AB - AF

c) Der gælder at cikelbuens længde er π*r*u/180º  hvor u er centervinklen


Svar #3
21. april 2017 af 321bj (Slettet)

#1 først skal længden af den vinkelrette fra C på AB beregnes, og forholdet mellem denne side og x, giver så den faktor, der skal ganges på for at få sidelængderne i den store af de ensvinklede trekanter?


Svar #4
21. april 2017 af 321bj (Slettet)

#2 hvordan bliver AB - AF = CA - AF ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2017 af StoreNord

#4                    #2 har ret. Ca er jo AB for de er siderne af et lagkage-stykke.

Men jeg havde u-ret i #1.                       :(           undskyld.


Svar #6
22. april 2017 af 321bj (Slettet)

#5 det er i orden har forstået opg. b nu.

#2 og #5 Forstår også godt at jeg skal beregne buelængderne i opg. c, men hvordan bestemmer jeg centervinklen?, kan ikke lige se, hvordan jeg skal indlægge mine trekanter


Skriv et svar til: halvcirkel og cirkelbuer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.