Matematik
Konstruere en asymptote i en titreringskurve
Hej
Jeg har et problem med at konstruere en asymptote i en titreringskurve som beskriver en syre-base-titrering.
Som man kan se på billedet som er vedhæftet, kender jeg pH-værdien af opløsningen og volumen af natriumhydroxid som bliver dryppet i (jeg kender også volumen af saltsyren og stofmængdekoncentrationen af natriumhydroxid som det bliver dryppet i, men det er ikke relevant; anyways det er 31 mL saltsyre og 0,100 M natriumhydroxid)
Samt skal jeg bevise at pH-værdien af saltsyre-opløsningen kan beregnes ved hjælp af funktionen:
y = -log((0,001025-0,100x)/(0,031+x))
hvor x∈[0;0,01025[
Skriv et svar til: Konstruere en asymptote i en titreringskurve
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.

![[H^+]_{excess}=\frac{C_{HCl}*V_{HCl}\,-\,C_{OH^-}*V_{OH^-}}{V_{tot}}](https://media.studieportalen.dk/images/equations/BhoHPCwS3qoTVzuJ6Uawxg==.gif)
![[H^+]_{excess}=\frac{0,001025\,-\,0,100x}{x+0,031}](https://media.studieportalen.dk/images/equations/CY6h28k9eepdOdLh3ZuyGg==.gif)
![pH=-\log([H^+])](https://media.studieportalen.dk/images/equations/FbF6-5_HEMMTB2JZ0ri5rw==.gif)