Matematik

Renteformel

26. april 2017 af Guest123 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Renten af 4000 kr. til 6% p.a. i et halvt år er?

Hvad er formlen til at regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2017 af StoreNord

6/100   af 4000 : 2


Svar #2
26. april 2017 af Guest123 (Slettet)

Hvad med: Renten i 3 måneder af 20000 kr. til 2% p.a. er?

Der kan man jo ikke tage halvdelen, så hvordan regner jeg den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2017 af StoreNord

3 måneder er   1/4 år. Så del med 4.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2017 af mathon

              R=\left (2\cdot 10^4\; kr \right )\cdot 2\cdot 10^{-2}\cdot \tfrac{3}{12}


Svar #5
26. april 2017 af Guest123 (Slettet)

StoreNord, så det er: 20000 x 2 : 4 = 10000 kr. ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. april 2017 af mathon

            så det er: (20000 kr) x 0,02 : 4 = 100 kr


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. april 2017 af StoreNord

Man ku også sige:     2/100   af 20000 : 2         men dèt gir også 100 kr.


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. april 2017 af mathon

Man kan ikke sige:     2/100   af 20000 kr : 2      da det giver 200 kr


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. april 2017 af StoreNord

Så ku man  sige:     2/100   af 20000 : 4         men dèt gir også 100 kr.                :)


Skriv et svar til: Renteformel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.