Matematik

Find koordinaterne

04. maj 2017 af tobiasyesyes (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hi

I need to find the coordinates of C and D. What is given before I tried answering it was the coordinates of A and B. You're seeing a coordinate system with a quadrant and that it's an andram diagram.

Hvordan finder jeg ud af, hvad koordinaterne C og D er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2017 af Lolwuutz (Slettet)

Du aflæser dem vel bare på grafen? så koordinatsættene bliver C(4,2) og D(1,-3)


Svar #2
04. maj 2017 af tobiasyesyes (Slettet)

#1

Nej. Som jeg skrev, så kender jeg kun til koordinaterne for A og B. Det som jeg har tegnet er mit svar. Opgaven er at finde ud af hvor C og D skal være henne, og det billede er mit bud. Jeg tror dog ikke, at det er rigtigt. Det eneste, som der er blevet oplyst er, at vi kender koordinaterne for A og B, og at jeg ud fra dem skal finde ud af koordinatsættet for hhv. C og D.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2017 af StoreNord

Kan du fortælle os, What isan andram diagram.

Hvis dit billede forestiller et kvadrat, kan vi måske bedre hjælpe dig.


Svar #4
04. maj 2017 af tobiasyesyes (Slettet)

Sorry, der skulle ikke have stået andram diagram.

Det forestiller kun et kvadrat, fordi jeg har tegnet den baseret på fuldstændig tilfældige punkter for C og D. Om det skal være et kvadrat, jeg aner det ikke. Om punkterne for C og D skal være der, jeg aner det virkelig ikke.

I skal egentlig bare ignorere alt på det koordinatsystem bortset fra punkt A og punkt B. Ignorer punkt C og D samt kvadratet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2017 af StoreNord

Hvis du fra A(-1,4) går 4 til højre og 2 ned kommer du til C(4,2).

Hvis du fra B(-3,0) går 4 til højre og 3 ned, kommer du til D(1,-3).


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2017 af StoreNord

Din tegning er ret unøjagtig, og din formulering tåget. Eller skulle jeg sige omtåget?

Vedhæftet fil:Find koordinaterne.png

Svar #7
05. maj 2017 af tobiasyesyes (Slettet)

#6

Kan du forklare vektorerne?


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2017 af StoreNord

Der er ikke rigtigt noget at forklare. Jeg lavede dem bare for at få dig til at tænke lidt mere over, hvad opgaven egentlig er.

Og så lagde jeg vektorerne og fik selvfølgelig Nul-vektoren.

Har du nogen yderligere oplysninger; ellers kan jeg ikke se nogen vej frem.


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. maj 2017 af StoreNord

--


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. maj 2017 af SuneChr

# 7

\overrightarrow{AB}=\overrightarrow{CD}=\binom{-2}{-4}

\widehat{AB}=\overrightarrow{AC}=\overrightarrow{BD}
Benyt nu indskudsreglen for vektorer:

\overrightarrow{OC}=\overrightarrow{OA}+\overrightarrow{AC}

\overrightarrow{OD}=\overrightarrow{OB}+\overrightarrow{BD}

\overrightarrow{OC}\: \: og\: \: \overrightarrow{OD}  er stedvektorer og har samme koordinater som henh.vis punkterne C og D.


Skriv et svar til: Find koordinaterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.