Matematik

HJÆLP

15. maj 2017 af Sahra123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 I en model kan længden af dagen i Anchorage Alaska som funktion af tiden beskrives ved
f (t)=6,61⋅sin(0,0167t−1,303)+12,2 , 0≤t ≤365,


hvor f (t) er længden af dagen (målt i timer) til tidspunktet t (målt i døgn efter 1. januar
2011).
a) Benyt modellen til at bestemme længden af dagen i Anchorage Alaska til
tidspunktet t =100 .


b) Benyt modellen til at bestemme det tidspunkt, hvor længden af dagen i Anchorage
Alaska er størst.


c) Bestem f ′(100) , og gør rede for hvad dette tal fortæller.

Nogle der kan forklare mig hvad jeg skal gøre i opgave b og c? Jeg har lavet opg a. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2017 af StoreNord

a)    Find  f(100)

b)   sin(x) kan højest blive 1.

c)    Find f'(x)  og f'(100)


Svar #2
15. maj 2017 af Sahra123 (Slettet)

Kunne du evt. uddybe opg. b? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2017 af StoreNord

Du kunne prøve at se på enheds-cirklen. Sinus aflæses på y-aksen mellem  -1  og  +1.

b)    Find f'(x) og  løs ligningen f'(x)=0.

c)    Find f'(100)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2017 af StoreNord

f'    er den ydre funktion differentieret af den indre            ganget med         den indre differentieret.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. maj 2017 af mathon

                    \small f{\, }'(t)=6{,}61\cdot \cos(0{,}0167t-1{,}303)\cdot 0{,}0167+0

                    \small f{\, }'(t)=0{,}110387\cdot \cos(0{,}0167t-1{,}303)


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.