Matematik

Reducer udtrykket

01. juni 2017 af Forbryder - Niveau: C-niveau

Hey. der sker det at jeg skal til prøve imorgen, så jeg fandt lige nogle forskellige reduktionsudtryk (jeg hører at ofte skal man reducere i delprøve 1, uden hjælpemidler) men jeg kan ikke få den her til at gå op

Nogle der kan forklare hvad man skal gøre?

(b-2a)2+(-4+a)·(-4-a)-(b+1)1


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. juni 2017 af mathon

            \small (b-2a)^2=b^2-4ab+4a^2

            \small \left ( -4+a \right )\left ( -4-a \right )=(-4)^2-a^2=16-a^2

            \small \left ( b+1 \right )^1=b+1

hvoraf:
           \small \left ( b-2a \right )^2+(-4+a)(-4-a)-(b+1)^1=

           \small b^2-4ab+4a^2+16-a^2-b-1=
                 \small 3a^2+b^2-4ab-b+15


Svar #2
01. juni 2017 af Forbryder

.


Svar #3
01. juni 2017 af Forbryder

Takker. Jeg forstår hvad det er du skriver, det er bare mærkeligt at maple så siger at det giver 

(4a-2)·b+3a2+15


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.