Matematik

Redegørelse af nulpunktet

11. juni 2017 af lottebc1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et af mine eksamensspørgsmål lyder således:

Du skal redegøre for bestemmelse af andengradspolynomiets nulpunkter samt fortælle om faktorisering

Derudover skal jeg bevise formlen til en andengradsligning og give et eksempel på faktorisering.

Men hvordan redegøre jeg for bestemmelse af andengradspolynomiets nulpunkter? Skal jeg komme med et bevis eller hvordan? Er lidt lost.


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. juni 2017 af mathon

Andengradspolynomiet:
                                             \small f(x)=ax^2+bx+c
evt. nulpunkter findes
af:
                                             \small f(x)=ax^2+bx+c=0


Brugbart svar (1)

Svar #2
11. juni 2017 af mathon

som
            for \small b^2-4ac\geq 0   giver ét eller to nulpunkter

            for \small b^2-4ac< 0   ingen nulpunkter giver.
                      


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. juni 2017 af mathon

Faktorisering:
         Hvis \small \alpha og \small \beta er rødder i andengradspolynomiet
         gælder:
                           \small ax^2+bx+c=a(x-\alpha )(x-\beta )             


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. juni 2017 af mathon

Men hvordan redegøre jeg for bestemmelse af andengradspolynomiets nulpunkter? Skal jeg komme med et bevis eller hvordan? Er lidt lost.

evt. nulpunkter findes
af:
                                             \small ax^2+bx+c=0

hvor du selvfølgelig skal kende/kunne bevise
kvadratrodsformlen.


Svar #5
11. juni 2017 af lottebc1 (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: Redegørelse af nulpunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.