Matematik

Hjælp til en opgave ( Lineære funktioner )

13. juni 2017 af ano000 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Studieportalen

Jeg er igang med at forberede mig til den skriftelige matematik eksamen, hvilket er derfor at jeg har valgt at tage en online prøve.

Der er dog en opgave, som jeg har lidt svært med, som lyder således;

Spørgsmål 1

Hvilken af nedenstående modeller beskriver udviklingen af dieselbiler x år efter 1990?

y = 1,522 * 0,017x

y = 0,017x + 1,522

y = 0,017 * 1,522x

y = 1,522x + 0,017

Spørgsmål 2

Hvilket år vil antallet af dieselbiler i Danmark passere 2,0 mio. ifølge formlen?

Er der mon nogen, som kan regne den ud og muligvis forklare mig, hvordan man gør?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. juni 2017 af Mathias7878

1) Har du ikke fået noget tekst, der beskriver udviklingen? Det burde umiddelbart være nr. 2, fordi en lineær funktion har formen y=ax+b

2) Indsæt 2 mio i stedet for y og isoler x

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #2
13. juni 2017 af Number42 (Slettet)

Hvor mange Dieselbiler tror du der var i år 1990? det er værdien for x=0

altså NUL (ingen) eller 1,522 Millioner  eller 17 000  det vil give dig den rigtige formel

hvor mange biler øges bestanden med i et år?  1,522 millioner eller 17 000 ?

det vil give dig den rigtige formel.

derefter er det bare at finde hvornår der er  2,00 Millioner


Svar #3
13. juni 2017 af ano000 (Slettet)

#1

1) Har du ikke fået noget tekst, der beskriver udviklingen? Det burde umiddelbart være nr. 2, fordi en lineær funktion har formen y=ax+b

2) Indsæt 2 mio i stedet for y og isoler x

Ups, det er der faktisk.

I 1990 oplyste trafikstyrelsen, at der i Danmark var der 1,522 mio. dieselbiler. Dette antal forventes at vokse med 0,017 mio. dieselbiler om året. 


Svar #4
13. juni 2017 af ano000 (Slettet)

#1

2) Indsæt 2 mio i stedet for y og isoler x

Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. juni 2017 af StoreNord

y = 0,017x + 1,522


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. juni 2017 af Mathias7878

2=0.017x+1.522                                træk -1.522 fra på begge sider

2-1.522 = 0.017x                               divider med 0.017 på begge sider

(2-1.522)/0.017 = x <=> x = 28.12 (afrundet til to decimaler)

Dvs. at i år (1990+28.12) og dermed inde i år 2018 vil antallet af dieselbiler i Danmark overstige 2 mio.

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave ( Lineære funktioner )

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.