Matematik

Eksponentielfunktion

24. juni 2017 af nichole12 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan løser jeg vedhæftede opgave?

Øvelse 1.1 ville jeg have svaret enten B eller C?


Svar #2
24. juni 2017 af nichole12 (Slettet)

Jeg mangler stadig hjælp til delspørgsmål 1.2 A?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. juni 2017 af StoreNord

\\I(1)= be^{- \mathcal{E}C\cdot 1} = be^{- \mathcal{E}C\cdot 1} \\ I(0) = be^{- \mathcal{E}C\cdot 0 } =b

Kvotienten mellem de to værdier er :   

                                                  \\ \frac{be^{- \mathcal{E}C\cdot 1}}{b} = 0,1\Leftrightarrow e^{- \mathcal{E}C}=0.1 \\

Ved at ta ln(x) på begge sider fås: 

                                                   \\ e^{- \mathcal{E}C}=0,1 \Leftrightarrow \\ - \mathcal{E}C \cdot ln(e)= ln(0.1)\Leftrightarrow \\ \\C=\frac{ln(0,1)}{ -\mathcal{E}}=\frac{ln(0.1)}{-150000}=1,535057 \cdot 10^{-5}

Vedhæftet fil:Eksponentielfunktion.png

Skriv et svar til: Eksponentielfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.