Matematik

matematik opgave 2 hjælp tak

29. august 2017 af MATHG (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej nogen der har lavet denne her opgave eller evt kan hjælpe har ingen ide om hvad jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2017 af alexandersvanholm

Først skal du gemme tabellens data i en matrix.

M:=\begin{bmatrix}15..20 & \2206\ & \\ 20..25 & \4105\ & \\ 25..30 & \3018\ & \\ 30..35 & \2541\ & \\ 35..40 & \2162\ & \\ 40..45 & \954\ & \\ 45..50 & \87\ & \end{bmatrix}

a)
Du skal bestemme de kumulerede frekvenser

kumuleretFrekvens(M)=)\begin{bmatrix}15..20 & \0.146\ & \\ 20..25 & \0.419\ & \\ 25..30 & \0.619\ & \\ 30..35 & \0.788\ & \\ 35..40 & \0.931\ & \\ 40..45 & \0.994\ & \\ 45..50 & \1.\ & \end{bmatrix}

Tegn en sumkurve

b)
Du skal bestemme kvartilsættet. Det gør du ved at tegne vandrette linjer fra 25%, 50% og 75% og aflæs så de tilsvarende værdier på førsteaksen.

Du kan finde den procentdel, der er op til 32 år ved at gå op til grafen ved 32 år og derefter ud og aflæse procentdelen.

f(x):=sumkurve(M, x)

f(32)=0.68635308166921

Det vil altså sige, at procentdelen over 32 år er

1-0.68635308166921=0.3136469183

Så det er 31.4 % af kvinderne, som er over 32 år

Vedhæftet fil:2.PNG

Skriv et svar til: matematik opgave 2 hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.