Matematik

Afgør ud fra forskrift om et punkt er på en graf

29. august 2017 af Mareneleonora (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej søde mennesker derude

Jeg er i gang med en opgave, hvor pørgsmålet lyder følgende: Afgør ud fra forskrifterne, om de følgende punkter ligger på graferne: (30,19), (2,-15). 

Forskrifterne lyder således: f(x)=2x+1, f(x)=-3x-5, f(x)=-0.5x+2 og f(x)=0.67x-1

Jeg kan sagtens finde ud af, hvordan man afgører om punkterne ligger på grafen, ved at kigge på grafen, men jeg er ikke helt sikker på, hvordan man afgøre det ud fra forskrifterne. Håber I kan hjælpe mig ;) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. august 2017 af fosfor (Slettet)

Sæt førstekoordinaten ind på x's plads, og se om funktionerne evaluaerer til den givne andenkoordinat.

F.eks f(30) = 2*30+1 = 61 som ikke er 19, hvorfor det første punkt ikke er en del af den første funktions graf.


Svar #2
29. august 2017 af Mareneleonora (Slettet)

Tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Afgør ud fra forskrift om et punkt er på en graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.