Generelt

Selvstudium stx

31. august 2017 af LineMohring

Er der nogle af jer der ved om man kan tage stx som selvstudie? Og i så fald hvor man kan tage det henne, da de steder jeg indtil videre har ringet til ikke tilbyder det.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2017 af Justitia

Selvstuderende? 


Svar #2
31. august 2017 af LineMohring

Ja altså fjernundervisning, hvor man studerer hjemmefra, med materialer udleveret til netop dette


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2017 af Jerslev

Mig bekendt kan du ikke tage en STX sådan. Men du kan nok godt tage en HF. Prøv at Google lidt efter HF fjern enkeltfag.
- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2017 af Mathias7878

Enig med #3

Har heller aldrig nogensinde hørt, at det er muligt at tage STX som selvstudie. Det eneste, du kan gøre, er, at du kan tage visse fag som selvstudie, f.eks., hvis du nu har tysk B og du gerne vil opgradere det til A-niveau  i 3g, men der ikke nok, der vælger tysk A, så valgholdet ikke bliver oprettet, så kan du tage tysk A som selvstudie, dvs. du skal op i både mundtlig og skriftlig eksamen og der er ingen årskarakter.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. august 2017 af Eksperimentalfysikeren

Det er muligt, at det ikke kan lade sig gøre i dag, men det kunne det i hvert fald for en del år siden. Der har endda været et studenterkursus, der sendte alle til eksamen som privatister. Det indebar, at de skulle til eksamen i alle fag (det kaldes fuldt pensum) og de blev eksamineret af 2 censorer i stedet for en censor og eksaminator.

Hvis man havde for stort fraværd på et almindeligt gymnasium, kunne man ikke indstilles til almindelig eksamen men kunne gå op som privatist, hvis man kunne få de relevante lærere til at indstille én til eksamen.

Prøv at spørge undervisningsministeriet. Gå ind på siden: "https://uvm.dk/gymnasiale-uddannelser/proever-og-eksamen" og gå ned til linket "Skriv til ministeriet".

Der er et problem: I fagene fysik og kemi skal man lave laboratorieøvelser. Det kan du formodentlig ikke hjemmefra, så du skal finde en måde at klare det på eller udelukke disse fag. Det omtalte kursus havde kun nysproglig linie.


Skriv et svar til: Selvstudium stx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.