Kemi

Eksamenssæt 2006 - HTX

31. august 2017 af annabella8971 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Stof A = 2-aminobenzoesyre

Stof A, som er fremstillet ved syntese, er ikke helt rent, og renheden ønskes derfor bestemt. 1,10 g af stoffet opløses i 25 mL vand og titreres potentiometrisk med 0,210 M NaOH. Der tegnes en tirerkurve (se fil). Urenhederne har ikke syre-base egenskaber.

Molarmassen for stof A = 137,14 g/mol

1) Hvad er renheden af stoffet A, udtrykt i masse-%

Stof A er en amfolyt, og det findes i tre former afhængigt af pH i opløsningen

1) Opskriv reaktionsskemaer, der viser dannelse af de tre former af A
2) Forklar at en af de tre former er en diprot syre


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2017 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2017 af Soeffi

#0

Masse af stof-A plus urenheder er 1,10 g (går jeg ud fra).

Masse af stof-A = molmasse(a)·(antal mol A) = (137,14 g/mol)·(antal mol NaOH) = 

(137,14 g/mol)·(tilsat L NaOH)·(molær koncentration af NaOH) = 

(137,14 g/mol)·(0,03713 L)·(0,210 mol/L) = 

137,14·0,03713·0,210 g = 1,069 g

Renhedsprocenten er (1,069/1,10)·100 % = 97,2 %


Svar #3
31. august 2017 af annabella8971 (Slettet)

Skal det ikke være 0,03713 L ?? eller hvordan får du det til at være 0,03717 L ?


Svar #4
31. august 2017 af annabella8971 (Slettet)

Men ellers mange tak, så har jeg da ikke lavet det helt forkert :D


Skriv et svar til: Eksamenssæt 2006 - HTX

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.