Matematik

Lineære funktioner igen

06. september 2017 af sea789 - Niveau: C-niveau

Hej igen.

I må virkelig undskylde de mange spørgsmål jeg stiller vedrørende lineære funktioner, men er meget usikker, og skal til prøve i det. Opgaverne er igen vedhæftede, og de går ud på, at jeg skal finde ud af hvorfor f(x+1) ligger under f(x) på y-aksen, og hvor f(x+2) ligger. Det er spørgsmål b og c jeg har sværest ved. Er der nogen der vil være søde at hjælpe mig? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2017 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. september 2017 af MatHFlærer

(a) afstanden mellem f(x) og f(x+1) giver a, når afstanden x og x+1 er 1.

(b) f(x+1) ligger under f(x) fordi du kan se, at linjen er aftagende og a er negativ. 

(c) f(x+2)=f(x+1)=f(x), så a=0 og linjen er konstant. 


Skriv et svar til: Lineære funktioner igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.