Matematik

Hjælp til at forstå en opgave

09. september 2017 af JacobsenD (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa alle sammen! Jeg har fået en matematik opgave, hvor jeg skulle regne en en taxa pris ud, hvilket jeg har gjort.  

Altså: 2,5 + 4,5 *1,25 = 8,125. (4,5 er antal mil man kører. 2,5 er startprisen og 1,25 er pris pr. mil.) 

Men så står der følgene: 

a) indfør de variabler for hver af dem ved at angive 

i symbol 

ii betydning (ink. måleenhed) og 

iii Variationsområde. 

b) opskriv nu en formel for sammenhænget mellem pris og afstand

c) omskriv formlen til en funktion og definer funktionen i geogebra. 

Jeg ved godt det nok er forholdsvist nemt, men jeg forstår bare ikke hvad der menes. Er en formel og funktion ikke det sammen, og hvad er symbol?? 

Kh. Dennis


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2017 af hesch (Slettet)

Det står dig frit for at vælge symboler (variabelnavne), fx:

i)
startpris = "sp"
antal mil = "am"
pris/mil = "ppm"

ii)
. . . . . .
. . . . . .
ppm:  Pris per mil , enhed:  [US$ / mile]

iii)
. . . . . .
am > 0
. . . . . .

b)
pris(am) = sp + am * ppm

Altså det virker jo lidt omstændeligt, men det er for at lære jer hvordan sådanne ting opstilles systematisk, brugbart og læsbart. Mange indlæg her på SP udviser en mangel på netop disse ting, hvilket gør et spørgsmål komplet uforståeligt ( grebet ud af en sammenhæng ).


Svar #2
09. september 2017 af JacobsenD (Slettet)

Jeg forsår stadig ikke hvad der menes med "betydning"

Skriv et svar til: Hjælp til at forstå en opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.