Matematik

Cosinusrelationerne - Find siderne

10. september 2017 af CCBook (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis man har alle 3 vinkler i en retvinkel trekant.

Hvordan vil man så kunne bruge

a^2 = b^2+c^2 -2bc*cos(A)

Jeg har vinkel A: 46,5 og C: 90 og B: 43,5


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2017 af mathon

Du er nødt til ogsaå at have et længdemål.


Svar #2
10. september 2017 af CCBook (Slettet)

Jamen jeg skal finde siderne på de enkelt områder altså A til B og A til C


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. september 2017 af peter lind

Du kan ikke finde siderne. Det kræver nemlig at du har mindst en side. Hvis du sætter en side ti et eller andet for.eks. c=1. kan du finde de andre side. Hvis c i stedet var k skal de  andre sider ganges med k.Du kan med andre ord kun finde forholdet mllem siderne.


Svar #4
10. september 2017 af CCBook (Slettet)

Okay 
Jeg siden B til C som er 2009 cm


Svar #5
10. september 2017 af CCBook (Slettet)

Det er en trekant som har 

A: 46,5 og C: 90 og B: 43,5

c: 2009 cm


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. september 2017 af mathon

         \small c=\frac{a}{\cos(B)}=\frac{2009}{\cos(43{.}5^\circ)}


Svar #7
10. september 2017 af CCBook (Slettet)

Tak for det.
Så er det bare gange a over på den anden side og det samme med c.


Brugbart svar (1)

Svar #8
10. september 2017 af mathon

            \small \small b=c\cdot \cos(A)=\frac{2009}{\cos(43{.}5^\circ)}\cdot \cos(46{.}5^\circ)

eller:
            \small b=\sqrt{c^2-a^2}


Svar #9
10. september 2017 af CCBook (Slettet)

Takker


Skriv et svar til: Cosinusrelationerne - Find siderne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.