Matematik

Regning med bogstaver

12. september 2017 af gxa99 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg står her og skal til at aflevere en aflevering, og der er simpelthen en opgave jeg ikke kan finde ud af.

Jeg kan ikke huske hvordan man regner med paranteser og bogstaver.

4a * (a - 5b) + 20ab

og

(7a + b) - (7a - b)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. september 2017 af Mathias7878

I det første tilfælde ganger du 4a ind i parentesen ved at gange 4a med hvert led inde i parentesen, dvs:

4a * (a-5b) + 20ab = 4a*a+4a*(-5b) + 20ab = 4a^2 -20ab+20ab = 4a^2

og i det næste tilfælde skal du ophæve en minusparentes. Det gør du ved, at ændre alle fortegnene ind i minusparentesen til det modsatte, dvs. + bliver til - og omvendt, dvs:

(7a+b)-(7a-b) = 7a+b-7a+b = 2b

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. september 2017 af Mathias7878

Du skriver bare igen, hvis du ikke helt forstår det :)

- - -

 

 


Skriv et svar til: Regning med bogstaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.