Matematik

aflevering til i morgen

14. september 2017 af 123emil123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har virkelig brug for hjælp med denne her opgave for jeg forstår den slet ikke uanset hvor meget jeg prøver, kan nogen hjælpe?:(

en person køber en plante. 3 uger efter købet er planten 40 cm høj. 5 uger efter købet er planten 50 cm høj. a) Opstil en lineær funktion der beskriver udviklingen af plantens højde

b) Hvad er a og b

c) Hvad er x og f(x)

d) Hvor høj var planten da den blev købt

e) Hvor høj er planten 7 uger efter købet

f) Hvor mange uger efter købet er planten blevet 75 cm høj


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2017 af Mathias7878

Har du prøvet at beregne nogle af opgaverne selv eller?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2017 af fosfor (Slettet)

På 2 uger vokser den 10 cm. Dvs. 5 cm pr uge

y = 5 x + starthøjde

hvor y er højde, og x er antal forløbne uger


Svar #3
14. september 2017 af 123emil123 (Slettet)

det er midt om aftenen og min klamme hjerne gider ikk at fungere lige nu så ja har prøvet og nej kan ikk løse dem XD


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2017 af tjoe (Slettet)

a) f(x)=5x+25

b) hvor a=5x (hældningen på din graf) og b=25 som er startværdien

c) f(x) angiver højden på planten til tiden x (målt i uger) 

d) Højden på planten var 25cm da planten vokser 5cm pr. uge - altså efter 3 uger er den 40 cm så 3*5 trækkes fra 40 = 25

e) efter 7 uger vil planten være (5*7) + 25

f) løs ligningen 5*x=75 :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. september 2017 af tjoe (Slettet)

Beklager hvis der evt. er fejl!


Svar #6
14. september 2017 af 123emil123 (Slettet)

Mange tak tjoe, du er sgu en skat!


Skriv et svar til: aflevering til i morgen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.