Matematik

hjælp

17. september 2017 af Aleynaa - Niveau: B-niveau

funktioner f(x)= -3/4 * x + 3 og g(x) = 1/2 * x - 9/2

a) tegn de to grafer i et koordinatsystem og løs grafisk ligningen f(x)= g(x)

Kan i hjælpe mig? jeg må ikke bruge program til det men det skal være på hånden nogle som kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2017 af StoreNord

Tegn dem på ternet papir ved hjælp af støttepunkter i sildeben.

Og aflæs skæringspunktet.


Svar #2
17. september 2017 af Aleynaa

#1

Tegn dem på ternet papir ved hjælp af støttepunkter i sildeben.

Og aflæs skæringspunktet.

Jeg forstår bare ikke hvad mine støttepunkter er når det er - 3/4 og 9/2 

Kan du give en anden forklaring har meget svært ved matematik. og hvorfan løser jeg ligningen? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2017 af 123434 (Slettet)

f(x)=g(x)

-3/4x+3=1/2x-9/2

-3/4x+3-3=1/2x-9/2-3

-3/4x=1/2x-7,5

-3/4x-1/2x=-1/2x-7,5-1/2x

-1,25x=-7,5

-1,25x/-1,25=-7,5/-1,25

x=6

x-koordinatione til skærringspunktet er 6

-3/4*6+3=-1,5

y-koordinaten til skærringspunktet er -1,5

Graferne f(x) og g(x) skærer hinanden i punktet (6;-1,5)


Svar #4
17. september 2017 af Aleynaa

hvad er mine støttepunkter når jeg skal tegne det på min koordinatsystemet? 

sildeben:

f(x): -3/4 og 3
g(x): 1/2 og 9/2


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2017 af peter lind

du sætter bare x til et eller andet og beregner y

Den første: x= 0 =>y = 5, x= 4 => y=0


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2017 af StoreNord

#0    Se denne film om støttepunkter og sildeben.

https://www.youtube.com/watch?v=aYZM_r4eyCQ


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2017 af StoreNord

#4

f(x): -3/4 og 3
g(x): 1/2 og 9/2

Angående brøker:  Hvis man laver dem om til decimal-tal, er de nemmere at bruge i et koordinat-system.


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.