Matematik

Pyhthagoras

17. september 2017 af NW12 - Niveau: 9. klasse

Jeg sidder med 3 forskellige regnestykker som skal regnes ud via Pyhthagoras, og jeg kan simpelthen ikke forstå hvordan man gør det, så hvis der er nogle som gider hjælpe og forklare hvordan man regner de her tre opgaver ud:

14.1  a= 8 b= 6

14.2 c=5 a= 4

14.3 c = 25 b=20

pyhthagoras formel= a2+b2 = c2


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2017 af Mathias7878

Find siden, der mangler, dvs. i 14.1 er det c, i 14.2 er det b og i 14.3 er det a

14.1 c = \sqrt{a^2+b^2} = \sqrt{8^2+6^2} = \sqrt{100} = 10

14.2 b = \sqrt{c^2-a^2} = \sqrt{5^2-4^2} = \sqrt{25-16} =\sqrt{9} = 3

14.3 a = \sqrt{c^2-b^2} = \sqrt{25^2-20^2} = \sqrt{625-400} = \sqrt{225} = 15

- - -

 

 


Svar #2
17. september 2017 af NW12

Tusind tak! Så i opg. 14.1 der er c = 10, 14.2 er b = 3 og i 14.3 er a = 15, passer det?

Og hvorfor minusser du i de to sidste?Mathas7878


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2017 af Mathias7878

#2 Ja, det er rigtigt

Til dit spørgsmål:

Du ved, at pythagores-sætning er:
 

c^2 = a^2+b^2

Hvis du så kender siden c og siden a, kan du isolere b ved at trække a2 fra på begge sider:

b^2 = c^2-a^2

Det samme kan du gøre, hvis du kender siden c og siden b. Så isolerer du siden a ved at trække b2 fra på begge sider:

a^2 = c^2-b^2

Giver det mening?

- - -

 

 


Svar #4
17. september 2017 af NW12

Okay, tusind tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2017 af annahansenx (Slettet)

Man minuser i de to sidste fordi pythagoras sætning lyde: a2+b2=c2 

Da man allerede har c skal man isolere en af de to andre (f.eks. b i 14.2) det gør man ved at trække a fra så det bliver til:

b2=c2-a2


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2017 af Mathias7878

#4

Det var så lidt! :)

- - -

 

 


Svar #7
17. september 2017 af NW12

:).


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. september 2017 af Mathias7878

#5 og #2

Husk, at man ikke kan sige "at minusse". Det hedder enten at trække fra, eller hvis man skal være fin på den, at subtrahere

God dag! ;)

- - -

 

 


Skriv et svar til: Pyhthagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.