Matematik

Hjælp med differentering

17. september 2017 af ejmeddig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er nogen som vil forklare mig hvordan man diffenrentierer disse funktioner: 2*e^x, og 3x^2+ 2e^x?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2017 af Mathias7878

1)

f(x) = 2*e^x

f'(x) = 2*e^x

2)

f(x) = 3x^2 + 2*e^x

f'(x) = 6x + 2*e^x

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2017 af Mathias7878

Når man differentierer ex får man det samme:

(e^x)' = e^x

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2017 af annahansenx (Slettet)

Grundet regnereglen

f(x)=xn differentieret er f'(x)=n*xn-1

vil jeg sige at:

2*edifferentieret er 2*x*ex-1


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2017 af Mathias7878

#3

Du kan ikke benytte den regneregel, da den ikke fremkommer i udtrykket

f(x) = 2*e^x

er ikke det samme som

f(x) = x^n

og derfor giver 

f(x) = 2*e^x

differentieret

f'(x) = 2*e^x

akkurat det samme

- - -

 

 


Svar #5
17. september 2017 af ejmeddig (Slettet)

Hvilken formel har du brugt til at komme frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2017 af Mathias7878

Regnereglen

f(x) = x^n

differentieret

f(x) = x*nn-1

bruges når man har at gøre med x opløftet i en potens. Du kan ikke sammenligne Eulers tal (e) opløftet i x med x opløftet i en potens

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2017 af annahansenx (Slettet)

ok gik bare udfra at e var en variabel ligesom x, bare kaldt noget andet. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. september 2017 af Mathias7878

Når en konstant k (i det her tilfælde 2) ganges på et led (i vores tilfælde ex) forbliver konstanten og det er kun ledet, der differentieres. 

Da 

(e^x)' = e^x

ændres differentialkvotienten sig ikke fra den oprindelige funktion f(x) og dermed er f(x) = f'(x) i det her tilfælde

I det næste tilfælde bruger du dog regnereglen, som anna lige har skrevet, nemlig at:

f(x) = xn

differentieret giver

f'(x) = n*xn-1

og derfor bliver f(x) = 3xdifferentieret til:

f'(x) = 2*3x2-1 = 6x1 = 6x og det andet led 2*ex bliver som vist tidligere akkurat det samme, når man differentierer det

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
17. september 2017 af Mathias7878

Helt i orden Anna! :D

Husk, at ex er det lettelse led at differentiere, da det giver akkurat det samme

- - -

 

 


Svar #10
17. september 2017 af ejmeddig (Slettet)

er reglerne de samme for funktionerne 3*x^2, og 3e^x-2x^2?


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. september 2017 af Mathias7878

#10

1)

f(x) = 3x^2

f'(x) = 6x

2)

f(x) = 3e^x-2x^2

f'(x) = 3e^x -4x

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hjælp med differentering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.