Matematik

Hvad bliver funktionsværdien?

20. september 2017 af gxa99 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg er ved at lave en matematikaflevering, og vi har ikke lært om funktionsværdier, og hvordan man finder dem. Jeg kan sagtens regne den ud hvis det bare er en normal ligning, men er det det?

(hvis det er en ligning er svaret f=6)

Spørgsmålet lyder på:

En funktion har regneforskriften: f(x)=7⋅x−2. Hvad bliver funktionsværdien, når x=2

tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2017 af mathon

           \small f(x)=7\cdot 2-2


Svar #2
20. september 2017 af gxa99 (Slettet)

Det er ikke svaret, svaret er et tal


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2017 af mathon

…så "regn" det ud.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. september 2017 af mathon

Skålvolumen
                            \small V_{sk\aa l}=\pi \int_{0{.}5}^{6{.}5}\left (g(x) \right )^2\, \mathrm{d}x

                            \small V_{ler}=\pi \int_{0}^{6{.}5}\left (f(x) \right )^2\, \mathrm{d}x-V_{sk\aa l}


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2017 af Anders521

Hejsa,

...#4???

Hvis der nu står f(2), ved du hvad der menes med denne notation?


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. september 2017 af Mathias7878

Funktionsværdien er den værdi f(x) er, når du indsætter en vilkårlig værdi af x

Når du indsætter x=2 ind i f(x) får du:

f(2) = 7*2-2 = 14-2 = 12

Dvs. funktionsværdien af f(x) er lig 12, når x=2

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2017 af mathon

SORRY!


Skriv et svar til: Hvad bliver funktionsværdien?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.