Matematik

hjæælp til en matematikopgave haster!!!!

23. september 2017 af iisommerii (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave 1 

figuren viser grafen for funktionen f givet ved 

f(x)=\sqrt{9-\frac{9}{25}}\left (x^{2} \right )

figuren er vedhæftet i en fil og x^2 står ikke i parentes 

Beregn den eksakte værdi af rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når den skraverede punktmængde drejes 360?o? omkring førsteaksen. 

Jeg vil også gerne have en forklaring hvordan opgave løses på skrift 

Tak På Forhånd 

Vedhæftet fil: opg 4.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2017 af fosfor (Slettet)

Start med at finde rødderne for f(x), så du ved hvor du skal integrere fra og til


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2017 af Mathias7878

Løs først

f(x)=0

for at finde rødderne, som #1 siger

Benyt derefter formlen

V = pi* \int_{a}^{b}(f(x))^2dx

hvor b og a er rødderne 

- - -

 

 


Svar #3
23. september 2017 af iisommerii (Slettet)

vil det sige (x+1)/x=1+(1/x)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2017 af Mathias7878

#3

Hvad mener du?

Hvis ligningen f(x)=0 løses fås følgende x-værdier

x = -5 eller x=5

Indsæt da x=-5 som a og x=5 som b i formlen fra før og beregn arealet af omdrejningslegemet

- - -

 

 


Svar #5
23. september 2017 af iisommerii (Slettet)

figuren viser grafen for funktionen f givet ved 

f(x)=\sqrt{9}? - 9/25 x^2


Svar #6
23. september 2017 af iisommerii (Slettet)

gelm hvad jeg sagde


Svar #7
23. september 2017 af iisommerii (Slettet)

hvorfor siger du at x-værdierne er 5.. jeg forstår det ikke 


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2017 af Anders521

Hejsa,

#7

hvorfor siger du at x-værdierne er 5.. jeg forstår det ikke 

i #4 ved Mathas7878 at løsningerne til ligningen f(x)=0 giver enten -5 eller 5. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. september 2017 af Mathias7878

Tror ikke opgaven skal løses i hånden. Har du ikke et matematik-program til at hjælpe dig?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. september 2017 af Anders521

#9

Tror ikke opgaven skal løses i hånden. Har du ikke et matematik-program til at hjælpe dig?

Nej, jeg løste f(x)=0 i hånden.


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2017 af SuneChr

# 0
Den opmærksomme student vil se, at kurven er ellipsen

 y ≥ 0 :        \frac{x^{2}}{5^{2}}+\frac{y^{2}}{3^{2}}=1    som drejes 360º om x-aksen. Legemet hedder en omdrejningsellipsoide.      


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. september 2017 af Anders521

#11

# 0
Den opmærksomme student vil se, at kurven er ellipsen

 y ≥ 0 :        \frac{x^{2}}{5^{2}}+\frac{y^{2}}{3^{2}}=1    som drejes 360º om x-aksen. Legemet hedder en omdrejningsellipsoide.      

Ja, hvilket gør integrationsmetoden i #2 unødvendig, da der findes en formel for at bestemme volumen for sådan et legeme.


Svar #13
24. september 2017 af iisommerii (Slettet)

jeg har maple, men kan ikke huske hvordan man løser f(x)= 0 på maple 


Svar #14
24. september 2017 af iisommerii (Slettet)

jeg har virkelig brug for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. september 2017 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. september 2017 af Mathias7878

Jeg har skrevet i #2, hvordan du løser opgaven. Hvad er det, du ikke forstår helt præcist?

- - -

 

 


Svar #17
24. september 2017 af iisommerii (Slettet)

hvordan jeg skal løse f(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #18
24. september 2017 af Mathias7878

Løs den vha. dit matematikprogram eller i hånden. Hånden er en smule bøvlet og jeg tænker ikke umiddelbart, at du skal løse den i hånden.

- - -

 

 


Svar #19
24. september 2017 af iisommerii (Slettet)

jeg har maple kan ikke huske hvordan jeg taste det ind 


Brugbart svar (0)

Svar #20
24. september 2017 af Mathias7878

Bruger ikke maple, så ved ikke hvordan man gør :)

Se evt. den her video

https://www.youtube.com/watch?v=o-d1c6H2CyU

- - -

 

 


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.