Matematik

HJÆLP HJÆLP!

27. september 2017 af anonym128 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej, jeg håber i vil hjælpe mig denne her opgave, som er meget underlig.. :(

"Det koster 25 kr i startpenge plus med 10 kr, pr km. at køre i taxi,

2 personer kører henholdvis 43 og 86 kr længere end den anden"?

Håber i vil hjælpe mig, da jeg sikkert skal fremlægge i nogle opgaver foran min klasse.. :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2017 af mathon

…86 kr længere end den anden?


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2017 af mathon

               \small p_{taxa}=10x+25               \small p_{taxa} er taxa-prisen i kr og \small x er antal kørte kilometer.

               \small x=\frac{p_{taxa}-25}{10}


Svar #3
27. september 2017 af anonym128 (Slettet)

Altså opgaven ser sådan ud: "Det koster 25 kr i startpenge plus med 10 kr" pr. km at køre i taxi, 2 personer kører for henholdvis 43 og 86 kr.

Hvor mange procent kører den, der betaler 86 kr længere end den anden?


Svar #4
27. september 2017 af anonym128 (Slettet)

Altså, hvor mange procent kører den, der betaler 86 kr længere end den anden? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2017 af Mathias7878

Løs ligningerne

43 = 10x+25

og

86 = 10x+25

Sammenlign derefter x-værdierne

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2017 af Mathias7878

.

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2017 af mathon

…det var noget andet.

                                           \small \small x=\frac{86-25}{10}=6{.}1\; km

                                           \small x=\frac{43-25}{10}=1{.}8\; km

                         \small p=\frac{6{.}1-1{.}8}{1{,}8}\cdot 100\%=238{.}9\%


Svar #8
27. september 2017 af anonym128 (Slettet)

Nåååår nu forstår jeg meget bedre, tusind tak! :))


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2017 af Mathias7878

..

- - -

 

 


Svar #10
27. september 2017 af anonym128 (Slettet)

Tusind tak :))


Skriv et svar til: HJÆLP HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.