Matematik

Vinkelhalveringslinje

27. september 2017 af brojjjjjj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Beregn længde af vinkelhalveringslinje'

a = 7.1, b = 8.5 og c = 5.9

samt har jeg udregnet 

vinkel A = 55.6°

 vinkel B = 81.09°


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2017 af StoreNord

En vinkelhalveringslinje deler den modstående side i 2 dele. der er proportionale med de to andre sider. Og så kan du bruge sinusrelationerne eller cosinusrelationerne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2017 af StoreNord

Se billedet, hvor:                               j / c = k / b

Vinkelhalveringslinje.png

Vedhæftet fil:Vinkelhalveringslinje.png

Svar #3
27. september 2017 af brojjjjjj (Slettet)

Tusind tak for svaret kære ven :)
 

Men jeg er netop i tvivl om jeg skal bruge sinus eller cosinusrelationerne. Kan du hjælpe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2017 af mathon

                   \small \small \! \! \! \! \! \! \textit{v}_A=\frac{1}{b+c}\sqrt{bc\left [ \left ( b+c\right ) ^2 -a^2\right ]}=\frac{1}{8{.}5+5{.}9}\sqrt{8{.}5\cdot 5{.}9\left [ \left ( 8{.}5+5{.}9\right ) ^2 -7{.}1^2\right ]}=6{.}16


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. september 2017 af fosfor (Slettet)

Du skal bruge sinusrelationerne

I den nedre af trekanterne i #2 kender du sidelængde b, vinkel C, vinkel A/2 og dermed også den sidste vinkel


Svar #6
27. september 2017 af brojjjjjj (Slettet)

Hmmm, har aldrig set den formel før?


Svar #7
27. september 2017 af brojjjjjj (Slettet)

Okay perfekt tusind tak fosfor 


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. september 2017 af StoreNord

Øøv. Jeg troede lige, det var nødvendigt med lidt special-viden. Og så var det slet ikke nødvendigt.      :)


Svar #9
27. september 2017 af brojjjjjj (Slettet)

Men er de så ikke c man vil finde eller hvad skal man isolerer i sinusrelationen 


Svar #10
27. september 2017 af brojjjjjj (Slettet)

HAHAHAHA kan faktisk godt bruge den nu er jeg endnu mere forvirrede. Hvad vil du gøre


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. september 2017 af mathon

            \small C=43{.}2946^\circ       \small \tfrac{A}{2}=27{.}8056^\circ

                      \small \textit{v}_a=\frac{\sin(43{.}2946^\circ)}{\sin(27{.}8056^\circ)}\cdot 4{.}19097


Svar #12
27. september 2017 af brojjjjjj (Slettet)

Du er et elsket menneske 


Svar #13
28. september 2017 af brojjjjjj (Slettet)

Marthon  kan du vise beregningen, hvr du anvender sinusrelationen eller cosinus


Svar #14
28. september 2017 af brojjjjjj (Slettet)

#0

Beregn længde af vinkelhalveringslinje Va

a = 7.1, b = 8.5 og c = 5.9

samt har jeg udregnet 

vinkel A = 55.6°

 vinkel B = 81.09°


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. september 2017 af mathon

                   \small \frac{\textit{v}_A}{\sin(C)}=\frac{4{.}19097}{\sin\left ( \tfrac{A}{2} \right )}

                 \small \frac{\textit{v}_A}{\sin(A+B)}=\frac{4{.}19097}{\sin\left ( \tfrac{A}{2} \right )}?

                 \small \textit{v}_A=\frac{\sin(A+B)}{\sin\left ( \tfrac{A}{2} \right )}\cdot 4{.}19097


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. september 2017 af mathon

supplementvinkler har samme sinus:

                      \small \sin(180^\circ-v)=\sin(v)

                      \small \sin(C)=\sin\left ( 180^\circ-(A+B) \right )=\sin(A+B)


Skriv et svar til: Vinkelhalveringslinje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.