Matematik

lineær funktioner

28. september 2017 af 123emil123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

HJÆLP

Vedhæftet fil: heh.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2017 af Eksperimentalfysikeren

Kom selv med et forslag.


Svar #2
28. september 2017 af 123emil123 (Slettet)

jeg ved det virkelig ikke:( please hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2017 af Eksperimentalfysikeren

Skriv den første ligning af på et stykke papir. Dæk resten til, så du ikke ser de næste ligninger. Prøv så at gange ind i parentesen og skriv, hvad du kommer frem til. Når du mener, du har skrevet hele den næste ligning, kigger du på ligning 2 i opgaven. Passer de sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2017 af Mathias7878

Hey Emil, din bro her skal nok lige redde dig, hvis du ikke har fået lavet opgaven endnu

3x + 2*(x+1) = 5

Den første fejl, der begås, er, at der ikke ganges korrekt ind i parentesen

Personen ganger ind i parentesen og får

3x+2x+1+7 = 5

Det rigtige resultat er dog

3x+2x+2+7 = 5

Den anden fejl opstår i linje fire. Personen trækker ikke 8 fra på begge sider, men trækker 5 fra 8 og ender ud med 3. Der skulle i stedet for have stået -3

Sidste fejl sker i sidste linje, hvor 5 divideres med 3. Man skal i stedet for dividere 3 med 5, så der ville stå

x = 3/5

- - -

 

 


Skriv et svar til: lineær funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.