Matematik

Differenialligninger

01. oktober 2017 af 12345hey (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa :)

Jeg har følgende opgave som jeg ikke er med på. Opgaven må gerne laves på maple. I må meget gerne forklare mig opgaven trin for trin, da jeg har lidt svært ved matematik :) Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2017 af peter lind

det er jo samme type opgave som du har fået hjælp til i tråden https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1777592#1777948 så hvad har du brug for hjælp til


Svar #2
01. oktober 2017 af 12345hey (Slettet)

Jeg kan ikke se ligheden, og har i forvejen svært ved matematik. Derfor har jeg brug for hjælp til at få forklaret denne opgave trin for trin.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2017 af mathon

                      \small \frac{1}{y}\frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} t}=0{.}0044\, t-0{.}22

                      \small \int \frac{1}{y}\, \mathrm{d}y=\int \left ( 0{.}0044\, t-0{.}22 \right ) \mathrm{d}t

                       \small \ln(y)=0{.}0022\, t^2-0{.}22\, t+k

                       \small y(t)=Ce^{0{.}0022\, t^2-0{.}22\, t}

                       \small y(0)=Ce^{0{.}0022\cdot \, 0^2-0{.}22\,\cdot 0}=C=600

         \small y(t)=600\cdot e^{0{.}0022\, t^2-0{.}22\, t}


Skriv et svar til: Differenialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.