Matematik

lidt i tvivl

03. oktober 2017 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal beregne projektionen af AB på a 

men det forvirre mig lidt, med det der AB? 

nogen der lige kan hjælpe med hvordan formlen vil se ud der så? 


Svar #1
03. oktober 2017 af sandrai

har fået oplyst a som -1 over 2 

og har beregnet AB til at være -15 over 5 


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2017 af StoreNord

\\ \overrightarrow{AB}_{a}=\frac{\overrightarrow{AB}\cdot a}{|a|^{2}} \cdot a=\frac{\binom{-15}{5}\cdot \binom{-1}{2}}{5} \cdot \binom{-1}{2}= \frac{15+10}{5}\cdot \binom{-1}{2}= 5\binom{-1}{10}= \binom{-5}{10}

lidt i tvivl.png

Vedhæftet fil:lidt i tvivl.png

Svar #3
04. oktober 2017 af sandrai

Mange tak for hjælpen :-) 


Skriv et svar til: lidt i tvivl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.