Matematik

Hjælp til rentesregning?

03. oktober 2017 af Mat16 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der mon nogen, som kan for hver K-formel, angive formlen og udregne et eksempel som f.eks. af nedenstående tal, og forklare hvad du regner ud?

K0 = 2.000 kr.
Kn = 3.188 kr.
r = 6 % p.a.
n = 8

K-formler:

Fremskrivningsformel
Tilbageskrivningsformel
Rentefodsbestemmelse
Terminsantal

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2017 af SuneChr

k0 = 2000 kr. er en kapital, som til rentefoden r = 6% pr. år står urørt i n = 8 år og er vokset til kn = 3188 kr.
     kn = k0(1 + r)n                          (1 + r) = (1 + 6%) = 1,06


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2017 af mathon

Fremskrivningsformel:
                                                \small K_n=K_0\cdot \left (1+r \right )^n

                                                \small K_8=2000\cdot1{.}06^8=3187{.}70

Tilbageskrivningsformel:
                                                \small K_0=K_n\cdot \left (1+r \right )^{-n}

                                                \small 2000=3187{.}70\cdot 1{.}06^{-n}
Rentefodsbestemmelse:
                                                \small r=\left (\frac{K_n}{K_0} \right )^{\frac{1}{n}}-1

                                                \small r=\frac{p}{100}=\left (\frac{3187{.}70}{2000} \right )^{\frac{1}{8}}-1

Terminsantal:
                                                \small n=\frac{\log(\frac{K_n}{K_0})}{\log(1+r)}

                                                \small n=\frac{\log(\frac{3187{.}70}{2000})}{\log(1{.}06)}


 


Skriv et svar til: Hjælp til rentesregning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.