Matematik

Hjælp til mat!

08. oktober 2017 af ejmeddig (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen som kan hjælpe med denne opgave?

en ret linjes ligning: f(x) = ax + b. 
Vi tænker, at (x1, y1) er et punkt på den rette linje. 

Indsæt punktets koordinater i linjens ligning og isoler b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2017 af mathon

             \small y_1=a\cdot x_1+b

             \small b=y_1-a\cdot x_1


Svar #2
08. oktober 2017 af ejmeddig (Slettet)

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2017 af Mathias7878

Du har formlen y = ax+b

Hvis du indsætter y1 og x1 fås

y_1 = ax_1+b

Herved kan du isolere b ved at trække -ax1 fra på begge sider, dvs.

b = y_1-ax_1

- - -

 

 


Skriv et svar til: Hjælp til mat!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.