Matematik

Hjælp til opgave med ensvinklede trekanter

11. oktober 2017 af sandrai - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg sidder lige med en opgave om at bestemme omkredsen på en af de ensvinklede trekanter, og kan ikke lige huske hvordan man lige griber sådanne en opgave an? 

nogen der kan vil hælpe, på fprhånd tak

ps. opgaven er vedhæftet 

Vedhæftet fil: opgave 3.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2017 af Larxx

http://matlet.dk/ensvinklede-trekanter/


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2017 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. oktober 2017 af peter lind

AB er 2/3 gange DE. De vil AC også være i sammeligning med DF


Svar #4
11. oktober 2017 af sandrai

kan man sige at AC er det halve af DF? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

Det ville man kunne hvis AB var det halve af DE, men 6 er ikke det halve af 9.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2017 af StoreNord

Den lille trekants sider er  2/3  af den store trekants sider.


Svar #7
12. oktober 2017 af sandrai

Kan jeg bare sige at AC i den lille trekant er 2/3 af de 18 som den store? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. oktober 2017 af peter lind

ja


Svar #9
12. oktober 2017 af sandrai

så 18 /  2/3 = 27. er en sidste side længde så 27? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. oktober 2017 af peter lind

Nej. 18*2/3


Svar #11
12. oktober 2017 af sandrai

også når det er den lille trekant jeg skal finde en side længde til? 


Svar #12
12. oktober 2017 af sandrai

men jeg får stadig 27? 


Svar #13
12. oktober 2017 af sandrai

kan det så godt passe at omkredsen af den lille trekant er 41


Brugbart svar (0)

Svar #14
12. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

18 /  2/3   læses
(18 /  2)/3 = 9/3 = 3

18 /  (2/3)   læses
18 /  (2/3) = 27

18 * 2/3     læses
(18 * 2)/3 = 36/3 = 12


Svar #15
12. oktober 2017 af sandrai

hvorfor siger du 18* 2 divideret med 3 ? 


Svar #16
12. oktober 2017 af sandrai

okay, har nok lavet en taste fejl et sted. 
nu får jeg siden til at være 12 :-) 
 

Hvilke også giver lidt mere mening. 

så omkreden af ABC er 26 ikke? 


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. oktober 2017 af StoreNord

Ja


Skriv et svar til: Hjælp til opgave med ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.